Welkom op onze reissite. In 2001 maakte ik voor het eerst een verre reis, waardoor letterlijk een wereld voor me open ging. Na mijn tweede reis, waarin ik de overweldigende schoonheid van het Afrikaanse continent ontdekte, bleek ik besmet te zijn met het reisvirus. Een hardnekkig virus dat in steeds hevigere mate lijkt toe te slaan.

Tijdens mijn reis naar Nieuw-Zeeland heb ik mijn man Martin leren kennen. Bij het bedenken van een naam voor de website, was het duidelijk dat deze een link naar het Maori (oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland) moest hebben. Zo ben ik uitgekomen op Taiao, wat Maori voor "wereld" en "natuur" is. En geheel in stijl zijn wij jaren later getrouwd in het prachtige Cradle Mountain NP op Tasmanië. Een mooie plek die qua natuur doet denken aan Nieuw-Zeeland.

De inspiratie voor onze reizen halen we uit tv-programma's (Animal Planet, National Geographic en reisprogramma's) en internet. Er is echter geen betere bron dan de reiservaringen van andere reizigers. We maken regelmatig gebruik van sites van andere reizigers en hopen met onze site anderen ook te inspireren. Daarnaast is de site ook bedoeld om het thuisfront, dat onze avonturen graag op de voet volgt, gedurende onze afwezigheid op de hoogte te houden.

Onze reizen richten zich vooral op het genieten van hetgeen een land heeft te bieden, met de focus op flora en fauna temidden van mooie en indrukwekkende landschappen. De manier waarop we reizen is divers, van groepsreis tot individuele reizen en van tent tot hotel, afgestemd op de bestemming.

Al het moois in de wereld ontdekken en vastleggen op de gevoelige plaat, dat is onze passie! Hopelijk inspireert onze passie ook jou en geniet je van onze avonturen.

Onze volgende reis gaat naar Bolivia. Althans, dat was de bedoeling totdat de Covid-19 pandemie roet in het eten gooide. Het leek zo mooi. Ik had me helemaal in het prachtige land verdiept en besloten niet voor de combinatie met Peru te gaan omdat Bolivia gewoon te veel moois te bieden heeft. Alle hoogtepunten zaten erin. Amboro NP waar je van de schitterende natuur kunt genieten. Sucre, de witte stad, die bekend staat om zijn mooie witte bouwwerken met rode daken. Een triatlon in Tupiza, waar je te voet, te paard en met een 4WD de omgeving kunt verkennen. Uyuni, de wereldbekende zoutvlakte waar je gemakkelijk vijf dagen kunt besteden en waarschijnlijk nog steeds niet al het moois gezien hebt. Een overnachting in een fotogeniek zouthotel. Sajama NP waar de geisers en indrukwekkende vulkanen het mooist zijn in de ochtendkou. De pampatour vanuit Rurrenabaque, waar je schattige capibara’s, rivierdolfijnen en met heel veel geluk ook een indrukwekkende anaconda kunt spotten. En natuurlijk Madidi NP, amazonegebied, vol met wildlife waarvan het altijd de vraag is welke dieren je kunt spotten en waar de jungle ’s nachts echt tot leven komt. Als afsluiting een privé boottocht op het Titicacameer, waar je mooie eilandjes al wandelend kunt verkennen. Voorlopig blijft dit een droom, die we hopelijk in de toekomst nog een keer werkelijkheid kunnen maken.

Nancy