Oost-Afrika (2007)

Drie jaar lang wacht ik er al op om deze reis te kunnen doen. Na de teleurstelling van vorig jaar dat de reis niet doorging door te weinig deelnemers, gaat het nu dan toch echt gebeuren. Ik ga berggorilla’s zien! Dat is de voornaamste reden waarom we deze reis geboekt hebben.

De campings op deze reis zijn een stuk minder luxe dan in Zuidelijk Afrika en de lange reisdagen zijn soms zwaar, maar we boffen deze reis echt met het wild dat we zien. Natuurlijk ontbreken de bekende parken niet in ons reisschema.

In de Masai Mara NP zien we de zonsopkomst vanuit een luchtballon en bezoeken we een heus Masaidorp waar we warm worden onthaald. In Lake Nakuru NP zien we een neushoorn met jong van wel heel dichtbij. In Jinji, waar de Nijl begint, doen we een dag vrijwilligerswerk in een schooltje. Een dag die veel voldoening geeft. In Kibale Forest NP hebben we ontzettend veel geluk als we heel dichtbij een chimpansee kunnen komen en fotograferen. En dan het absolute hoogtepunt van de reis, het bezoek van de berggorilla’s in Bwindi Impenetrable Forest NP. Het gevoel om oog in oog te staan met zo’n indrukwekkend dier is onbeschrijflijk. En dan die ongelooflijke lieve ogen die je zo vertederend kunnen aankijken… Dit is een van de mooiste ervaringen ooit! In Serengeti NP zien we eindelijk ons lang verwachtte luipaard en in de Ngorongorokrater zien we zelfs de zeldzame zwarte neushoorn.

Deze reis is echt prachtig en een absolute aanrader!