Zuidelijk Afrika (2003)

Mijn allereerste reis alleen in een onbekend reisgezelschap vind ik toch wel erg spannend. Op aanraden van een collega die regelmatig door Afrika gereisd heeft, heb ik deze reis geboekt. Motivatie? Ik ben dol op dieren en fotograferen, dus dan is Afrika het continent bij uitstek. En volgens mijn collega Irene, zijn Namibië en Botswana de mooiste landen van Afrika. Ik heb bewust gekozen voor een kampeerrondreis met een reisgezelschap omdat ik denk dat kamperen bij uitstek de manier is om Afrika te ontdekken en het idee van ’s avonds met z’n allen rond het kampvuur eten erg gezellig vind.

Ik heb me ingesteld op een primitieve vakantie, maar eigenlijk vind ik het nogal meevallen. Bijna alle campings hebben een zwembad en redelijke sanitaire voorzieningen, dus het kan een stuk slechter.

De helikoptervlucht over de Victoria Falls zijn een echte aanrader, maar zeker geen vervanging voor een wandeling bij de watervallen. Het geluid van de watervallen is zo indrukwekkend, dat mag je niet missen. In de Okavangodelta ga ik echt back to basic. Chobe NP en Etosha NP zijn erg mooi om wild te spotten. De zonsopkomst vanaf Dune 45 moet je gewoon gezien hebben en de contrasterende kleuren in de Sossusvlei (Death Valley). Dit uitzicht is echt mooi, allemaal zwarte dode bomen op een witte zoutvlakte tegen een achtergrond van rood zand en een blauwe heldere lucht. Bijzondere openluchtdouches met prachtig uitzicht bij Oranjerivier en natuurlijk ontbreekt ook de beroemde Tafelberg niet aan het reisschema.

Ook bij deze reis heb ik nog niet de beschikking over een digitale camera, dus is het aantal foto’s helaas beperkt…