Maya route (2001)

Niet gehinderd door enige kennis van het maken van verre reizen, heb ik een reis naar Mexico geboekt. Eerst 8 dagen een Maya-route door Yucatan en Guatemala, waarvan Tikal het absolute hoogtepunt is. En daarna 2 weken strandverlenging in Playa del Carmen.

Iedereen herinnert zich waarschijnlijk wel waar hij was op het moment dat de Twin Towers werden aangevallen. Ik was op dat moment in een warm bubbelbad aan de rand van een prachtig meer in Guatemala en zag op de Spaanstalige CNN wat er gebeurde. Voeg daaraan nog aan toe dat ik aan aantal dagen in het hotel opgesloten zat door een orkaan die voor de kust woedde en het feit dat ik bijna in het ziekenhuis ben opgenomen met uitdrogingsverschijnselen door verkeerd voedsel in ons 5-sterrenhotel en het is duidelijk dat het een onvergetelijke reis is.

Toch kijk ik met veel plezier terug op deze reis. En niet in de laatste plaats door het zwemmen met dolfijnen en de prachtige bounty-stranden waarvan je hier kunt genieten…

Destijds had ik nog geen digitale camera ter beschikking en was ik me er nog niet van bewust dat het handig is om een reisverslag te maken. De informatie die ik van deze reis heb is helaas erg beperkt.