Australië Oostkust (2019)

Een van onze favoriete vakantielanden is Australië. Het is een eindje vliegen, maar zo de moeite waard! Het is de derde keer dat we dit prachtige land met haar vriendelijke bewoners bezoeken. Deze keer richten we ons op de oostkust. De bestemming die de meeste bezoekers als eerste aandoen, maar die wij nog niet echt ontdekt hebben. Het spreekt voor zich dat wij deze "standaardbestemming" onze eigen twist geven.

Vanuit Cairns trekken we eerst noordwaarts. Ons bezoek aan Mossman Gorge en Daintree NP is de vorige keer in het water gevallen, dus daar gaan we in de rebound. Van daaruit rijden we naar Cape Tribulation, waar we op een prachtige tropisch fruitboerderij verblijven. Samen met Mike D'Arcy gaan we een stuk van de uitdagende Bloomfield Track rijden. Geen route om met je gewone huurauto te rijden. Nee, voor dit tochtje heb je een stoere 4WD en ervaring met avontuurlijke wegen nodig.

Dan zakken we af in zuidelijke richting, waar we eerst een aantal dagen op Magnetic Island verblijven. Een paradijs voor wandelaars en mensen die van snorkelen en andere water gerelateerde activiteiten houden. Daarna gaan we de Whitsundays met een traditionele tall ship bezoeken en zullen we natuurlijk ook een duik in het azuurblauwe water wagen.

Vanuit Hervey Bay hebben we verschillende mooie tripjes in het vooruitzicht. Eerst gaan we met een watervliegtuig naar Lady Elliot Island. Een waar snorkelparadijs in het zuidelijke gedeelte van de Great Barrier Reef. Buiten de mooie tropische vissen en prachtig koraal kunnen we hopelijk ook snorkelen met mantaroggen, schildpadden en reefsharks. Na een nachtje op dit paradijsje vertoefd te hebben, gaan we weer terug naar Hervey Bay. Een bezoek aan 's werelds grootste zandeiland Fraser Island mag natuurlijk niet ontbreken. En we zullen ook nog een dagje erop uit gaan om walvissen van dichtbij te bewonderen. Hopelijk horen we ze niet alleen zingen, maar zien we ze ook spectaculaire sprongen maken.

In Noosa gaan we heerlijk wandelen in het mooie Noosa NP en om een variatie aan wildlife te zien brengen we een bezoek aan de Australia Zoo van Steve Irwin. Na Brisbane by night gezien te hebben, gaan we verder naar Byron Bay waar we wederom een mooie wandeling zullen maken en de Cape Byron Lighthouse zullen bezoeken.

Via Port Macquarie rijden we naar Hunter Valley, een van de bekendste wijngebieden in Australië, waar we zullen overnachten op een echte wijnboerderij. Na een nachtje bij Coogee Beach in Sydney vliegen we naar een droombestemming, Lord Howe Island. Een supermooi eiland met uitdagende wandelingen en een prachtige onderwaterwereld. Op dit paradijselijk plekje vieren we ons 5-jarig huwelijksjubileum. Wel zo toepasselijk om dat op Australische bodem te vieren!

Uiteindelijk komt aan deze prachtige reis toch een eind. Eerst nog even een rustdag in het heerlijke Sydney en dan vliegen we met een stop-over in Dubai weer richting ons kikkerlandje.