Brazilië (2017)

Brazilië is een droombestemming die al jaren op mijn verlanglijstje staat. En nu komt het er eindelijk van! We starten onze reis in het bruisende Rio, waar we zullen vertoeven in een hotel aan de Copacobana. Nadat we de bekendste toeristische attracties van de stad hebben bezocht (Christ the Redeemer, de Suikerbroodberg en de met felgekleurde tegels beklede trap "Escaladaria Selaron") vervolgen we onze tocht naar Paraty. Een schattig dorpje aan de Costa Verde. Van hieruit gaan we naar het volgende hoogtepunt, de indrukwekkende watervallen van Iguacu. Hier vertoeven we in het hotel in het park. Dat betekent dat als alle dagtoeristen het park moeten verlaten, wij het park voor ons alleen hebben. Nou ja, alleen met de overige hotelgasten...

We laten de watervallen achter ons en vliegen naar de Pantanal, dé reden voor ons om naar Brazilië te komen. Hier verblijven we maar liefst vijf nachten in de Araras Lodge, van waaruit we diverse excursies zullen ondernemen en hopelijk een brede variatie aan wildlife zullen spotten. Als we heel veel geluk hebben, zien we zelfs een jaguar. Mooier kan het niet worden, toch? 

We zullen ook een bezoek brengen aan de prachtige natuur van de Chapada dos Guimaraes en gaan snorkelen in het heldere water van de Salobra rivier en de Lagoa das Araras. Vervolgens vliegen we naar de Amazone, waar we zullen overnachten in de Cristalino Lodge. Een van de beste ecolodges ter wereld volgens National Geographic. Ook hier valt er weer volop wildlife te spotten. 

Om bij te komen van al onze avonturen, sluiten we onze reis af op het paradijselijke Fernando de Noronha. Dat wordt afzien!